Дошкільна група “Курчатко”

Вихователі:
Кочинаш Олена Іванівна – вища кваліфікаційна категорія;
стаж педагогічної роботи – 27 років.
Баштенко Уляна Михайлівна – перша кваліфікаційна категорія;
стаж педагогічної роботи –  18 років.
Помічник вихователя:
Мойсей Ярослава Олегівна

На четвертому році життя відбуваються істотні зміни в характері та змісті діяльності дитини. Займаючись різними видами діяльності- грою, малюванням, конструюванням, – дитина починає діяти відповідно до поставленої мети. Спільні ігри дітей починають переважати над індивідуальними, гра відбувається стрибкоподібно – один сюжет швидко змінюється іншим.

В дитини цього віку надзвичайно розвинуте мовне чуття, вона досить рано помічає і виправляє мовні огріхи. Провідною формою спілкування залишається діалогічне мовлення.

Мислення дитини є наочно-дійовим. Доволі інтенсивно розвивається пам’ять. Уява продовжує бути нестійкою, увага має мимовіьний характер.

Почуття та яскраві та ситуативні. Дитина легко переймається емоціями інших. Формуються моральні якості: діти починають розуміти, що можна, а чого не треба робити.

На четвертому році життя предметом гордості є досягнення в оволодінні навичками самообслуговування, а пізніше такими якостями, як слухняність, уміння вітатися, не скаржитися, ділитися іграшками й ласощами.