Дошкільна група “Сонечко”

Вихователі:
Пасічняк Тетяна Ярославівна – вища кваліфікаційна категорія;
стаж педагогічної роботи – 21 рік.
Свачій Тетяна Романівна – вища кваліфікаційна категорія;
стаж педагогічної роботи – 19 років.
Помічник вихователя:
Шимкова Людмила Миколаївна

                                                                                                   

У дитини п’ятого року життя темп фізичного розвитку залишається сталим. П’ятий рік життя – це період надзвичайної мовленнєвої активності, що виражається в нескінченних запитаннях до дорослих. У дитини спостерігається таке унікальне явище, як словотворення.  Розвивається монологічне мовлення, мовлення-повідомлення.

Емоції та почуття стають дедалі стійкішими. З’являється бажання бути корисним дорослому. Ставлення до однолітків набуває дружелюбного характеру. Особливого значення набуває спільна сюжетно-рольова гра. Набагато різноманітнішими стають сюжети дитячих малюнків і будівель, хоч задуми залишаються ще недостатньо чіткими та стійкіми. Дошкільник охоче виконує трудові доручення.

Діти оволодівають умінням обстежувати предмети, послідовно виокремлювати в них частини та встановлювати взаємозв’язки між ними. Активно розвивається мислення дитини. Посилюються стійкість уяви. Увага стає стійкішою. Чим би не займався дошкільник п’ятого року життя, він починає окреслювати мету і, підпорядковуючи їй свої дії, вчиться керувати своєю поведінкою, доводити розпочату справу до кінця, долати перешкоди.