Збережемо екологію, дбаємо про планету!

Хто із нас не бажає жити у чистому світі? Жити довго і щасливо, гармонійно і красиво, ощадливо і раціонально, відчуваючи підтримку і стабільність. Так, бажаємо ми усі. І сьогодні ми, педагоги, маємо таку можливість навчити своїх вихованців будувати нове життя у здоровому довкіллі, гармонії зі світом, спрямоване на збереження і примноження ресурсів.

В рамках проведення тематичного тижня з екологічного і економічного виховання  з дітьми проводились заняття, бесіди, ігри, переглянуті відеоролики відповідної тематики.

Педагоги вчили  дітей знаходити застосування речам, що вийшли з ужитку, розповідали про вторинну переробку речей та відходів промисловості, вчили сортувати сміття і викидати у відповідні контейнери, розширювали знання про способи зберігання продуктів (соління, сушіння, консервування, заморожування), про раціональне використання залишків про­дуктів харчування (з хліба можна приготувати грінки; крихти дати пташкам; з картоплі – картопляники: кістки віддати собакам; залишки від чаю використати як добриво для кімнатних рослин). Створювали  ситуації для закріплення знань про правила економ­ного використання електроенергії деякими приладами (холодильник, праска, телевізор, лампочка), збереження тепла, ощадливого викори­стання води. Підводили  дітей до розуміння того, що раціональне вико­ристання електроенергії, води, газу заощаджує кошти сім’ї. Виховували ощадливість, уміння співвідносити свої бажання з можливостями.

Завдання педагогів, батьків  — не лише пояснити дитині, чому небо блакитне, а трава зелена. Потрібно також навчити її цінувати й оберігати природні ресурси, усвідомлювати наслідки своєї діяльності для довкілля.

 

     

     

       

      

Опубліковано у Новини. Додати до закладок постійне посилання.